25-07-2021

Retten til sårbarhed

Jeg har lært et nyt ord eller rettere brugen af et nyt ord. Sårbarhed.
Jeg har de sidste par år talt meget om sværheden ved at falde til i det jyske, om mødet med en anden mentalitet, en anden ”verden”.
Men jeg føler i den grad at jeg er landet nu.

Egentlig gik det først op for mig i min ferie for 2 uger siden.
Gennem et turmult halvt år med episoder og kontraverser med andre mennesker, en kæmpe oplevelse af dolkning i ryggen, af ikke at blive hørt men blot jordet så snart munden gjorde tegn til at blive åbent, pludselig der kom min AHA-oplevelse. 
Det at have robustheden i at turde vise hvem man er, at turde stille sig frem med egne holdninger og meninger, at have ambitioner. Det at turde vise at man ikke er perfekt, at man fejler, at noget er uretfærdigt, at man bliver bange og usikker, det er sårbart men det kræver styrke, det kræver mod, det kræver vijle.
MEN ..... når man stiller sig frem, så viser man sin store sårbarhed. Derfor giver det muligheden for andre at pege fingre af dig, hvilket skaber et tillidsbrud. Denne kan, alt efter relationen og situatioen, være stor som lille. Men den er der og den sætter sine spor. Men vel at mærke KUN hvis du er i kontakt med dig selv, tør være i dig selv og evner at rumme alt ved dig selv.

Hold op et ordforåd jyderne har i mødet med mig. Hvad jeg ikke har måtte ligge øre til.
Her er blot et udpluk: Negativ, dramaqueen, stivstikker, firkanten, kasseformede, flueknepper, mangel på rummelighed ..........
Og udtrykkene udspringer fra episoder hvor jeg vælger at stille mig frem og have en mening, en mening der enten går mod flokken, blot er en helt anden holdning eller blot tør sætte ord på det andre i det skjulte går og mugger over. 

Det er vigtigt her også at fortælle, at jo ikke alle i mine omgivelser er sådanne. Men det er de andre som fylder, hvis man lader dem fylde. For de er der alle steder, i nogle områder er der bare mange samlet af dem på et sted.
Og det var først på min danseferie til Spanien for 2 uger siden min renselse kom. 
Jeg havde valgt efter mange overvejelser i disse tider om jeg skulle tage afsted eller ej. Jeg kunne mærke at jeg i den grad havde brug for det, men der var stadig mange restriktioner på spil. 
Ferien var købt for 2 år siden. Jeg vidste at jeg ikke kendte mange på turen, men det er jo sjældent et problem for mig at møde nye mennekser. Men egne tvivl kom qva min hverdag i jylland, så orkede jeg virkelig at skulle rejse ned til det samme som jeg kom fra? Var det ferie? Var det hvad jeg havde brug for?

Deltagerne var fra alle steder af lille Danmark, men en kæmpe flok af kvinde i deres bedste alder. Det er jo kun dømt til at gå galt. Men heldigvis kun på papiret.
For turen var fyldt med deltagere som viste tillid og havde modet til at være sårbare og rumme andres sårbarhed. 
Der blev hurtigt skabt denne her helt specielle unikke stemning. Der blev skabt et rum alle kunne være med i, hvis de vel at mærke ønskede det. For der var også plads til at sige fra.
Alle typer og niveauer fik et ligeværdigt fællesskab, hvilke var min AHA-oplevelse.
DET KAN RENT FAKTISK LADE SIG GØRE. 
Men ja kun med den rette indstilling, den rette lyst, den rette evne til at turde modtage og vise et andet menneske tillid. 
Og dette har kun fortsat med sådanne opevelser siden jeg kom hjem. 

Og det er jo den retning og de mennesker man skal dyrke!
Man skal værne og være stolt af sin sårbarhed, for den kan sætte dig fri. 
Hvis jeg rumme alle sider af mig selv og har modet til at vise det til andre, jamen så er der jo INTET jeg ikke kan klare, INTET jeg ikke kan gøre, INTET jeg ikke kan udrette. 
Jeg tror faktisk også at denne AHA-oplevelse er grundstenen i den blokering jeg har ved helt at leve det liv som jeg egentlig gerne vil have på så mange andre områder.

Og når jeg får sådanne AHA-oplevelser jamen så vil omgivelserne mærke en ændring eller ændringer. Der vil komme til at rulle hoveder, for det er nødvendigt for processen. 
Men mon så ikke jeg får muligheden for at tilføje nye tillægsord om mig selv og min person. 

Kærligst 
Ellinora Avianna