08-02-2021

Hvor er den sunde fornuft blevet af?

Jeg er stadig i dybt chok og vild undret, for hvor er den sunde fornuft blevet af?
I dag kan man nærmest ikke nyse, hoste, snotte eller have ondt i halsen før man bliver bedt om at blive testet for Corona. Symptomer der for et lille år siden var tilladt at have på denne årstid og som var 98% af begrundelsen ved en sygemelding på jobbet. Disse symptomer er nu på højde med den sorte død. 

Danmark er delt op i et A og et B hold. Enten er man med på sporet af regeringens beslutninger og håndtering eller også er man, som jeg, på B-holdet. Os der beskyldes for at være skyld i restriktionerne, fordi vi lever et ligeglad og uansvarligt liv. 
Vi lever i konstant frygt for at blive stukket, afhentet og henrettet for vores ugerninger.

Jeg forstår simpelthen ikke hvad det er der sker.
Jeg forstår ikke at folk ikke kan ligge 2 og 2 sammen mere.
Jeg forstår ikke at folk ikke stopper op og mærker efter.

Vi er nedlukket grundet en 2. bølge. 
Vi er nedlukket fordi vi er bange for at de 2 mutationer fra England og Sydafrika skal slå os ud af kurs. Vi er nedlukket indtil vi har kontrollen.
Men hvad så med den 3. mutation som er kommet i Brasilien? 
Vi kommer aldrig til at have kontrollen. Vi taler om en virus, en virus som opfører sig ”som den bør og gør”, den muterer. Den skifter form, den skifter styrke, den skifter retning. Ligesom influenza virussen gør hvert år.

Uha der brugte jeg lige et fy-ord. Jeg må nemlig ikke sammenligne corona virussen med influenza virussen. Men da jeg er på B-holdet skider jeg højt og flot på det. 
For influenza virussen har også op i tiderne muterede, ændret form samt styrke. 
Vi har evnet at finde en vaccine, dog på bagkant, hvorfor du får en ny hvert år. 
Dette er ikke nogen garanti for at du så ikke bliver syg, men man kan kun håbe at du kun bliver ramt i en mindre grad.

For sådan er det med os mennesker. Vi ved ikke hvem der er sårbare før vi er ramte. Vi kan stadig ikke tjekke om vores immunforsvar er intakt, om den er stærk nok til det den rammes af. 
Nogle mærker intet før skaden er indtruffet, nogen har mærket noget men ikke gjort noget ved det og nogen mærker alt. Det er det vidunderlige og finurlige ved vores maskineri.

Så hvad skyldes det at den sunde fornuft er forsvundet?
Er det frygten der har overtaget?
Er det et ønske om kontrol?
Hvad………………………..hvad er det der gør at du, dig på A-holdet, at du har valgt livet fra, at du frygter at trække vejret i samme rum med et fremmed menneske, at du tror du kan gemme dig væk, at du tror det vil hjælpe at stikke hovedet ned i et hul som en struds. 

Alt du laver er forgæves for når du kommer ud af dit flyverskjul, ja så er B-holdet her stadig og der vil stadig være en ny mulig virus angreb på vej. Der vil stadig dø folk som dør alt for tidligt og som kan være uforståeligt for de overlevende. Der vil igen med garanti opstå noget som er uden af din kontrol, noget som gør dig til den lille.
Men det er det fantastisk ved livet som menneske. Vi tror vi er overfolket, men i bund og grund er vi blot en meget lille brik i det store skakspil.
Så gør dig selv den tjeneste, træk vejret dybt og træd så ud i verden med hjælp fra din sunde fornuft. 

Kærligst
Ellinora Avianna